Benedenverdieping Overberg

De bewoners schakelden mij in omdat het na jaren vooral praktisch en functioneel wonen nu echt tijd was voor eenheid, rust en licht in hun woonkamer. Wat begon als een kort interieuradvies resulteerde uiteindelijk in een volledige restyling van de woonkamer.Een grote wens was voldoende kastruimte, genoeg zitplaatsen met hier en daar een bijzonder element.

Door het plaatsen van een maatwerkkast (ontworpen ism de bewoners), waarbij de raampjes zijn geïntegreerd kan er maximaal gebruik gemaakt worden van de ruimte.

Ook een werkplekje kon op deze manier perfect geplaatst worden.

De vloer is geschuurd en heeft een lichte tint gekregen. Het bijzondere behang op de schouw was al aanwezig en is voor mij uitgangspunt geweest bij de kleurbepaling van het houtwerk en de meubels. Het houten kozijn en de lage kasten tegen de wand zijn geverfd in de kleur Mouse’s Back (Farrow & Ball)

We hebben gekozen voor een ruime, strakke hoekbank (Made for You van Topform)en middels subtiele verlichting is er sfeer- en leeslicht toegevoegd. De vorm en kleur van de design stoel (Caruzzo van Leolux) bij de haard geeft net de gezochte spanning aan het geheel.

Foto’s: Miranda Koopman, Studio Capaz