Schuurwoning Renswoude

11 juli 2018

Mijn eigen woning. Een project waar we met heel veel mensen aan gewerkt hebben en waar wij inmiddels alweer een aantal jaar met heel veel plezier wonen

De woning is gebouwd op de plek waar voorheen een koeienstal stond. Tussen de weilanden met een uniek uitzicht op de bosrand. Ik vond het dan ook heel belangrijk dat een woning een natuurlijke uitstraling zou krijgen, passend in het landschap.

De woning is ge├»nspireerd op de schuur van de naastgelegen boerderij, mijn ouderlijk huis. Het idee voor het rieten dak en de gepotdekselde planken zijn afkomstig van de schaapskooien die je veel in de omgeving ziet. Voor de dakconstructie is gebruik gemaakt van stoere eiken spanten. De opengewerkte grote kap is zonwering en veranda tegelijk. 

Iedere dag was ik op de bouw te vinden. Zo kon er snel geschakeld worden en hielden we ook de kosten in de hand.

Huis, tuin en omgeving zijn voor mij een samenspel. Ik streef altijd naar balans en met de bouw van deze schuurwoning op deze unieke plek, is dit heel goed gelukt.

 

Architect: Joke van Egmond (www.jokevanegmondarchitect.nl)

Foto’s: Denise Keus voor Stijlvol Wonen

 

       

Publicatie in Stijlvol wonen (september 2017)  Nouveau (zomer 2018)