Open Huizen dag, de allerbelangrijkste tips

|

Nog even en het is het weer Open Huizen Dag. Dé kans voor u om uw woning optimaal te presenteren aan potentiële kopers.

Deze dag is voor potentiële kopers het moment om meerdere adressen heel vrijblijvend te bezoeken. Uw woning zal die dag dan ook nog eens extra moeten concurreren met andere woningen. Heel belangrijk is dan ook dat uw woning zich onderscheidt en “blijft hangen”.

Om die onvergetelijke indruk achter te laten en uw verkoopkansen te vergroten, hieronder een aantal belangrijkste tips

  • Een schoon en opgeruimd huis. Ruim alle kamers op, overbodige spullen eruit, u gaat immers toch verhuizen. Kijkers willen zoveel mogelijk vloeroppervlak ervaren. Wanneer de woning een mooi uitzicht heeft, laat dit dan tot zijn recht komen, dus gordijnen open. Komt er ook direct meer licht de woning binnen. Het spreekt voor zich dat uw woning heel goed schoon moet zijn. De potentiële koper mag best zien dat er geleefd wordt, maar zorg voor strak opgemaakte bedden, een schone badkamer en toilet. Verwijder persoonlijke zaken, zoals tandenborstels, scheermesjes en eventuele toilet- en badmatjes. Hang frisse baddoeken op. Vergeet vooral de keuken niet (afzuigkap!) en hang ook hier schone keukendoeken op
  • Een neutrale uitstraling. Uw doel is om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.  Gebruik rustige en neutrale tinten voor muren en vloeren. Felle en donkere kleuren leiden af en een ruimte lijkt er kleiner door. Voor accessoires kunt u wel met kleuren werken maar laat deze dan ook elders in de woning terug komen.
  • Het buitenaanzicht. De buitenkant van de woning is net zo belangrijk als de binnenkant. Zorg dat uw tuin er netjes bij ligt, de ramen gewassen zijn en de bel het doet. Niet onbelangrijk: zet uw auto ergens anders neer. 75% van de kijkers beslist al binnen 1 minuut of ze het huis wel of niet leuk vinden. Dus dat is eigenlijk buiten al.
  • Persoonlijke zaken. Verwijder familiefoto’s, portretschilderijen en kindertekeningen. De potentiële koper wil niet afgeleid worden. Zij moeten zich kunnen concentreren op de ruimtes en zichzelf er zien wonen
  • Iedere ruimte zijn bestemming. Zorg ervoor dat iedere ruimte duidelijk een functie heeft. Dit verschaft de potentiële koper duidelijkheid over de inrichtingsmogelijkheden. Bij lege woningen helpt het enorm deze te voorzien van een tijdelijke inrichting. Ik kan u hierin adviseren en de inrichting hoeft u niet te kopen, maar kunt u via mij huren
  • Maak klusjes af. Voor de potentiële koper is niets zo vervelend als geconfronteerd te worden met mankementen of achterstallig onderhoud. Er ontstaat twijfel of de rest van de woning wel in goede staat is.
  • Prikkel de zintuigen. De zintuigen spelen een beslissende rol bij het wel of niet verkopen van uw woning. Dit gaat heel onbewust maar u kunt er wel uw voordeel mee doen. Zien (verse bloemen, planten, neutrale kleuren), horen (zacht achtergrondmuziekje), voelen (aangename temperatuur) en ruiken (schone frisse lucht). De herinnering aan geur blijft overigens langer hangen dan die aan de andere zintuigen. Let daarom heel goed op de geur van huisdieren, eten en sigarettenrook. Breng huisdieren tijdens de Open Huizen Dag elders onder. Niet iedere kijker vindt de aanwezigheid van dieren prettig.

Begin op tijd met de voorbereiding op deze dag zodat u ontspannen en met zelfvertrouwen deze dag uw kijkers kunt ontvangen. Veel succes!

openhuis

 

 

aanenverkoopfoto

 

Foto’s: NVM makelaars

 

About