(Ver)bouwen? 4 redenen om een interieuradviseur in te schakelen

Het is zover!! Jullie gaan een huis bouwen. De overeenkomsten zijn getekend, het ontwerp is gereed en die mooie kavel in het plan is nu van jullie. Het begin van een spannende maar vooral ook drukke tijd waarin veel keuzes moeten worden gemaakt en vaak ook nog onder tijdsdruk. Dus nog een beetje lastiger. Want hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt? Er is nog helemaal niets, nou ja, misschien de fundering.

Om te voorkomen dat je dan maar akkoord gaat met het standaardplan (het zal wel goed zijn) of om te vermijden dat je na oplevering nog van alles moet aanpassen (vergeten..) is het slim om al in een vroeg stadium een interieuradviseur in te schakelen bij de invullen en uitwerken van jullie toekomstige interieur.

Ook als je je huis bouwt in samenwerking met een architect, kan een interieuradviseur je goede inzichten geven. Een architect focust zich veelal op de buitenkant en de grove indeling.

Een paar redenen waarom

1. Ervaring  Meestal bouw je een nieuw huis maar 1 of 2 keer in je leven. Een interieuradviseur begeleidt veel klanten die voor dezelfde keuzes staan en heeft dan ook veel ervaring. Ieder huis is uiteraard anders maar door die ervaring komen er meestal een een heleboel aandachtspunten op tafel waar je zelf niet direct aan zou denken.

2. Besparing Natuurlijk kost een interieuradviseur je geld, maar je zult merken dat je uiteindelijk juist bespaart. Je voorkomt namelijk fouten en dus mogelijk aanpassingen door de aannemer. Vergeet ook niet het voldane gevoel dat je hebt als je uiteindelijk in je huis bent gaan wonen. Het is helemaal naar je zin zonder het gevoel “had ik maar..” te hebben.

3. Professionele en objectieve betrokkenheid Zoals eerder gezegd komt er heel veel kijken bij het bouwen van een eigen huis. Soms zie je echt door de bomen het bos niet meer, klopt de realiteit niet met het plaatje in je hoofd of wordt de tijdsdruk je wat veel. Een interieuradviseur is emotioneel minder betrokken, houdt het overzicht en kan structuur aanbrengen in alle beslissingen die je moet nemen.

4.Tijdwinst Het bouwen van een huis kost enorm veel tijd. Hoe fijn is het dan om samen te werken met een adviseur die de markt kent en weet waar je naar toe kunt voor goede materialen en spullen. Je kunt gericht op pad en heb je specifieke wensen, dan kan een adviseur de zoektocht eventueel ook van je overnemen.

Ga jij ook een nieuw huis bouwen, of ga je je nieuwe of huidige huis verbouwen? Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem eens contact met me op.

 

Foto: vakmanvinden.nl 

 

 

 

About