Tips voor een gezellig speelhoekje

|

Een eigen plek in huis om te kunnen spelen en relaxen. (“chillen”). Welk kind wil dit niet?  Een bijkomend, groot, voordeel voor jou is dat ze niet het hele huis doorgaan met hun speelgoed. Maar hoe richt je zo’n plek nu leuk en ook praktisch in?

Tip 1: Duidelijke scheiding

Zeker met kleine kinderen is het fijn om de speelhoek in de woonkamer of keuken te maken. Zorg wel voor een duidelijke scheiding. Je kunt dit doen door een optische afscheiding, beter gezegd, vlakken/ kaders op de muur schilderen. Heb je meer ruimte, dan is een ombouw, in bijvoorbeeld de vorm van een huisje ook heel leuk.

Tip 2: Opbergruimte

Opbergruimte is alles! Voor je het weet heb je een hoop extra spullen/ speelgoed in huis. Op zich geen probleem zolang het maar goed opgeborgen kan worden. Kastruimte en bij voorkeur ook lage kasten of lades zijn een must. Je kind kan dan ook zelf een handje helpen.

Tip 3: Knus en veilig

Zorg ervoor dat het voor de kinderen ook fijn is om een beetje te kunnen ‘hangen’. Maak het knus door middel van een vloerkleed, kussens en/of plaids. Denk ook aan de veiligheid van de plek. Werk kabels goed weg en zorg ervoor dat scherpe randjes bedekt zijn .

Tip 4: Multifunctioneel

Integreer je de speelhoek wat meer in je woongedeelte, denk dan eens aan multifunctionele meubels. Een wandmeubel waaraan ze kunnen knutselen, kunnen zitten, maar waar ook het speelgoed in opgeborgen kan worden.

Tip 5: Gebruik van materialen

Houd bij de basis al rekening met de materialen die je kiest. Naast goede bergruimte voor het speelgoed is het erg leuk om te werken met kurk, magneet- en/of schoolbordverf. Ook is er tegenwoordig heel goede “afschrobbare” muurverf in leuke kleuren te koop. Geen overbodige luxe.

Tip 6: Eén geheel

Voor de rust in huis is het fijn te streven naar eenheid. Dit bereik je door de kleuren en materialen van je woning terug te laten komen in de speelhoek

 

Foto’s: Vtwonen.nl, welke.nl, klein en stoer via kinderkamerstylist.nl  

 

  

  

  

  

 

About