5 Tips voor een optimale werkplek

Regelmatig zie ik op Social Media heel inspirerende werkplekken voorbij komen. Genoeg inspiratie maar wat werkt nu echt? Recent las ik een artikel waarin de Amerikaanse ontwikkelingspsycholoog Sally Augustin uitlegt wat nodig is om je productiviteit en creativiteit echt te verhogen. Leuk om eens met de wetenschappelijke bril op naar je interieur te kijken

1. Kies voor passende kleuren
Kies voor kleuren die je in de juiste mindset brengen. Werk je op kantoor en moet je vooral je hersens inzetten, dan is het belangrijk dat je ontspannen kunt werken. Rustgevende blauwtinten werken dan goed. Doe je (fysiek) actiever werk, kies dan voor rood. Volgens Augustin geeft deze kleur je een gezonde boost. De kleur groen is altijd goed. Deze kleur wordt vaak geassocieerd met een positieve mindset en creatief denken

2. Licht is heel belangrijk
Augustin: ‘Natuurlijk licht geeft ons humeur en prestaties een boost. Dus om de stemming van mensen te verbeteren heb je veel licht nodig’. Zijn advies is dan ook om je bureau zo dicht mogelijk bij het raam te zetten en kies voor raamdecoratie die zoveel mogelijk licht doorlaat.

3. Zorg voor een makkelijk aan te passen ruimte
Gevoel van controle en zelfvertrouwen is voor mensen heel belangrijk. Augustin:’ geef mensen de ruimte hun werkplek zelf aan te passen. Denk hierbij aan het verstellen van de stoel stoel of het bureau, het dimmen van licht.

4. Planten en een vissenkom
Van planten wisten we het al wel, maar dat het kijken naar vissen de creativiteit verhoogt is wat minder bekend. Vissen werken rustgevend en verbeteren de concentratie. Planten worden ook gelinkt aan meer productiviteit.

5. Opruimen
Misschien wel een van de belangrijkste. Ruim op. Augustin:’ Een opgeruimde werkplek en zo min mogelijk accessoires geeft minder stress”

Bron: Elle.nl

Foto’s: Ikea.com, Interieur-inrichting.nl, Elle-decorations.com

 

 

 

 

 

 

 

About