Nieuw jaar, frisse start… opruimen maar!

Nieuw jaar, frisse start. Geen beter moment om je huis eens flink op te ruimen.

Ieder jaar zet ik met heel veel plezier de kerstboom neer, maar zo net na Oud en Nieuw haal ik deze met misschien nog wel meer plezier weer weg. In plaats van sfeervol en gezellig ervaar ik het ineens als rommelig en onrustig.

Bijzonder om te ervaren wat “rommel” met je doet. Rommel maakt onrustig en kan zelfs vertragend werken. Het leidt vooral af van de zaken waar het echt om gaat. Rommel is eigenlijk alles wat overtollig is en wat je niet nodig hebt om te leven.

Staat je huis te koop of ben je van plan dit te gaan doen, realiseer je dan het effect van rommel op de potentiële koper. Het maakt ruimtes kleiner, het leidt af van de positieve punten van de woning en, niet geheel onbelangrijk, de kijker voelt zich niet op zijn of haar gemak en zal na een snel rondje weer vertrekken.

Dus.. handen uit de mouwen en aan de slag. Maar.. hoe dan??
Wat goed werkt is opruimen per kamer. Zo houdt je overzicht en de moed erin.
Wees kritisch. Haal een lade of kast echt helemaal leeg, laat alle spullen door je handen gaan en beslis; houden, weggeven, weggooien.

Heb je je huis te koop staan, gebruik een “wisselkratje”. Voor bijvoorbeeld de badkamer werkt dit heel goed. In het (boodschappen) krat bewaar je een paar frisse, kleurige, nieuwe handdoeken. Deze hang je op bij de bezichtiging en in het lege krat bewaar je dan je persoonlijke spullen.

Het hele huis opruimen en opgeruimd houden, kost tijd en doorzettingsvermogen. Bedenk je steeds weer dat de potentiële koper ruimte en rust wil ervaren in huis en echt niet van rommel houdt.

Succes!

 

5c57ea7a33491f705d0a10fe13a9029c

 

 

floortje-opruimen

Foto: Fiep Amsterdam BV

About