Meubileer je woning voor de verkoop

Regelmatig heb ik te maken met leegstaande woningen. Geen discussie, deze woningen moeten zo snel mogelijk verkocht worden. Als eigenaar van de woning heb je dubbele lasten maar daarnaast is het ook niet goed voor een woning om leeg te staan, het verpaupert sneller, er wordt onvoldoende gelucht, er ontstaat schimmel e.d.

Nu is het algemeen bekend dat leegstaande woningen slechter verkopen dan gemeubileerde. Vaak moet ik uitleggen hoe dit kan. Een leegstaande woning oogt toch juist veel ruimer? Helaas, dit is niet waar.

Lege ruimtes tonen juist kleiner en heel veel kopers vinden het lastig een ruimte in te schatten. Een lege ruimte op een foto, maar ook in werkelijkheid, geeft de koper geen handvatten. Past mijn hoekbank in de woonkamer? En kan ik mijn kledingkast wel kwijt? Daarnaast verdwijnt in een leeg huis ook sfeer en emotie. Het enige waar de potentiele koper in een leeg huis op zal letten zijn negatieve punten, zoals vlekken, slecht verfwerk, scheuren, e.d. Dit geeft een slecht gevoel, men ziet vooral nog “veel werk”

Dus… meubileer je woning voor de verkoop!!

Door de inrichting aan te passen aan de doelgroep kun je echt het verschil maken. Een potentiele koper zal de woning op Funda eerder aanklikken en sneller een afspraak maken voor een bezichtiging. De eerste indruk…. Ik heb er al vaker over geschreven. Ook nu weer o zo belangrijk. Wacht daarom ook niet met het inrichten, doe het gelijk.

Natuurlijk leuk, zo’n betoog, maar het roept uiteraard vragen op. Hoe doe je dit, waar haal je een inrichting vandaan? Wie gaat er sjouwen en is het niet heel prijzig?

Ik kan je geruststellen. De meubelen hoef je niet te kopen, je kunt ze huren. Een volledige inrichting kun je al huren vanaf 1 maand. Alles wordt gebracht, neergezet, gestyled en na verkoop heel snel weer opgehaald. Wat het kost? Dat is afhankelijk van wat je nodig hebt, hoe luxe je wilt inrichten e.d.

Echte meubels is een optie maar wist je dat je ook met kartonnen meubelen een heel mooi resultaat kunt bereiken? Ook dit kan middels huur en is financieel heel interessant. Ik denk graag met je mee, want iedere situatie is weer anders.

Wat het ook wordt, bedenk altijd, beter vooraf een paar honderd euro investeren, dan achteraf duizenden in vraagprijs zakken of eindeloos je woning te koop hebben staan.

 

 

CUBIQZvoor

 

 

CUBIQZna

 

foto’s: Cubiqz

About