Kleurgebruik bij de verkoop van je woning

Kleurgebruik is heel bepalend als je je huis wilt gaan verkopen. Kleur is emotie en dit kan positief of negatief zijn. Handig om te weten, want de emotie van de potentiele koper wil je natuurlijk positief beïnvloeden. Kleuren bepalen de ruimtelijkheid en sfeer in huis. Afhankelijk van de lichtinval in je huis kies je voor warme of koele tinten.

Kleuren zijn smaakgevoelig

De een is ontzettend blij met zijn of haar knalgroene muur en de ander vindt het echt vreselijk lelijk. Ervaring leert dat dit voor veel kleuren geldt. Wil je je huis gaan verkopen dan is het aanspreken van een breed publiek heel belangrijk. Het gebruik van dominante kleuren op muren, in gordijnen en meubelen zal de potentiële koper mogelijk afschikken. Vaak wordt de ruimtelijkheid niet ervaren, krijgt de potentiële koper een onrustig gevoel en denkt vooral aan het schilderwerk. Voorkom dit, want de eerste indruk is, zoals al vaker uitgelegd, belangrijk.

Eenheid en rust

Probeer voordat je je huis gaat verkopen eens door een andere bril te kijken. Welke kleuren heb je gebruikt en zijn deze dominant aanwezig? Het is belangrijk dat je huis eenheid en rust uitstraalt. Ga dan ook voor een neutrale basis. Je spreekt hiermee een brede doelgroep aan en jawel… je verkoopt echt sneller!

Smaakneutraal

Met smaakneutraal bedoel ik zeker niet dat je je huis helemaal spierwit moet schilderen, maar door grote oppervlaktes zoals muren en plafonds een lichte, neutrale kleur te geven beïnvloed je de ruimtelijke werking enorm. Wil je toch graag wat kleur, wees kritisch. Kijk goed naar de muur die je hiervoor kiest en houdt rekening met zichtlijnen en lichtinval.

Accentkleur

Met een neutrale basis kun je qua accentkleuren alle kanten op. Kleuraccenten in accessoires (kussens, plaids, wandbekleding, vazen) laten de ruimte nog beter tot zijn recht komen. Op de foto’s zal deze er echt uitspringen. Aandachtspunt blijft ook bij het gebruik van een accentkleur. Less is more.

 

Ieder huis is anders. Mocht je het lastig vinden om de juiste kleuren te bepalen, neem dan contact met me op. Ik kom je graag van advies voorzien.

 

 

 

 

 

About