De vloer op..

|

Een vloer is de basis van het interieur. Of je nu je eerste huis koopt, een maatje groter gaat wonen of juist kleiner, bij het maken van een interieurplan is naast het indelen van de ruimte, de keuze van de vloer het startpunt. 

Een vloer is enorm sfeerbepalend en moet ook nog eens aan je eisen voldoen. Verder, niet onbelangrijk, is een vloer behoorlijk permanent.

Gelukkig kun je kiezen uit veel moois. Afgelopen jaar heb ik voor ons nieuwe huis zelf veel keuzes mogen maken en ik was aangenaam verrast door de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. De huidige trend is natuurlijk, puur en sober. Maar onderhoudsvriendelijk wordt ook steeds belangrijker. Hier zijn de afgelopen jaren grote stappen voorwaarts gemaakt. Door innovatieve ontwikkelingen is de combinatie natuurlijke look maar toch praktisch in onderhoud echt te realiseren

                             
(Bron: privebezit, Pinterest, vtwonen)

Naast de ‘harde’ vloeren zoals beton, steen, keramiek, hout en pvc is er ook nog steeds heel veel aanbod in zachte vloerbedekking en -kleden. In een interieurontwerp mag een vloerkleed niet ontbreken. Het zorgt voor een huiselijke sfeer en verbindt losse elementen met elkaar. Het toevoegen van een groot kleed in een ruimte met veel harde en vlakke materialen heeft bovendien een positief effect op de akoestiek in de ruimte.

           
(Bron: Pinterest)

Sta je op het punt een nieuwe vloer te kiezen? Een paar tips
– Maak een wensen- en eisenlijstje
– Zoek op internet of in tijdschriften naar sfeerbeelden van vloeren die je aanspreken
– Laat je, voordat je een definitieve keuze maakt, goed informeren door specialisten of de vloer geschikt is voor jou situatie (heb je bijvoorbeeld wel of geen vloerverwarming?)

Vind je het prettig om je eigen ideeën eens te bespreken of heb je eigenlijk geen idee waar je moet beginnen of wat je smaak is? Neem contact met me op. Ik help je zeker verder!

 

 

About