Aandacht voor de bijkeuken

|

 

Bij een fijn interieur denk je snel aan een sfeervolle woonkamer en keuken, een rustgevende slaapkamer en ook de badkamer krijgt veel aandacht.

Waar we minder energie in steken is de bijkeuken. Op zich is dit niet heel gek. Het is meestal een kleine, functionele ruimte om jassen, tassen en schoenen op te bergen en soms ook je was te doen. Toch zou het leuk zijn om je bijkeuken wat meer aandacht te geven. Je komt er meerdere malen per dag, het is vaak de ruimte waar je bezoek doorheen loopt (“loop maar achterom”) en een zeer waardevol onderdeel van je woning.

Kleur
Geef de wanden in je bijkeuken een kleurtje. Hou bij het bepalen van de kleur rekening met de hoeveelheid licht in de ruimte. Kleur geeft direct bij binnenkomst een verzorgde en aangename sfeer. Gebruik muurverf die goed afschrobbaar is. Dit scheelt je een hoop ergernis

Wasbak
Wat heel handig is in een bijkeuken is een wasbak. De kinderen kunnen bij binnenkomst direct hun handen wassen en je voorkomt veel vieze vlekken in huis. Via bijvoorbeeld marktplaats zijn leuke exemplaren te koop. Kies je voor een stenen (vb graniet) bak, hang deze dan wel aan een dragende muur. Ze hebben een flink gewicht.

Deurmat
Veelal komt de bijkeuken uit in de tuin. Het is handig om een grote mat bij de deur te hebben liggen.

Kapstok
Jassen.. Zeker in de winter schrik je soms van het aantal jassen dat er aan de kapstok hangt. Zorg voor veel haken op verschillende hoogtes. zodat ook de kinderen er goed bij kunnen. Heb je genoeg ruimte dan zou je een dichte kast kunnen overwegen. Zorg er wel voor dat de deuren makkelijk open en dicht gaan.

Schoenenkast
Een must. Voor je het weet slingeren overal schoenen, laarzen en tassen door de ruimte. Plaats een schoenenkast of maak opbergvakken aan de muur.

Zitplek
Schoenen uit, schoenen aan. Zeker kleine kinderen vinden het fijn om dan even te kunnen zitten. Zet een houten bankje of kist (waarin je dan ook weer spullen kunt opbergen) neer. Zelfs de bijkeuken krijgt zo een huiselijk tintje.

 

    

   

Foto’s: traditionalhome.com, vtwonen.nl

About